Главная » Архив материалов

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів» від 7 квітня 2015 року № 289-VIII підписаний Президентом та набере чинності з 1 травня 2016 року (крім двох пунктів, які наберуть чинності з наступного за опублікуванням дня).

Цим Законом внесено ряд новацій до корпоративного законодавства.

... Читать дальше »

Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 350 | Добавил: КОРСЕК | Дата: 12.05.2015 | Комментарии (0)

Президент України підписав Закон №191-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)», який був прийнятий Верховною Радою України 12 лютого поточного року.

Головною метою цього Закону є дерегуляція господарської діяльності, приведення законодавства в окремих сферах у відповідність до правового поля ЄС, що дає можливість Україні підвищити позицію у рейтингу Doing Business.

Цим Законом спрощується процедура започаткування та ведення господарської діяльності, скорочуються дозвільні і погоджувальні процедури, зменшується вплив державних органів на діяльність суб’єктів господарювання, підвищується рівень захисту прав інвесторів, удосконалюється механізм фінансування діяльності органів Державної реєстраційної служби.

Закон стосується інтересів центральних та місцевих органів виконавчої влади, які є органами ліцензування, та може позитивно вплинути на розвиток регіонів, знизить ризики ... Читать дальше »

Просмотров: 270 | Добавил: КОРСЕК | Дата: 12.05.2015 | Комментарии (0)

Законом України від 02.03.2015 № 211-VIII про внесення змін до Податкового кодексу України пункт 16-1 підрозділу 10 розділу XX ПКУ щодо запровадження військового збору доповнено підпунктом 1.7 такого змісту:

"1.7. Звільняються від оподаткування збором доходи, що згідно з розділом IV цього Кодексу не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою), крім доходів, зазначених у підпунктах 165.1.2, 165.1.18, 165.1.25 ... Читать дальше »

Просмотров: 266 | Добавил: КОРСЕК | Дата: 14.03.2015 | Комментарии (0)

26.01.2015 року у Верховній Раді України зареєстрований Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення захисту майнових прав акціонерів (реєстр. №1839, суб’єкт права законодавчої ініціативи: Кабінет Міністрів України).

 

Проектом Закону пропонується врегулювати деякі ... Читать дальше »

Просмотров: 273 | Добавил: КОРСЕК | Дата: 27.01.2015 | Комментарии (0)

1 березня 2015 року набирає чинності рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - НКЦПФР) від 16.12.2014 № 1713 Про затвердження Змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, затвердженого рішенням НКЦПФР від 03.12.2013 № 2826.

Зазначені зміни, зокрема, встановлюють перелік та строки розміщення публічними акціонерними товариствами інформації, що підлягає оприлюдненню відповідно до вимог законодавства, на власному веб-сайті (веб-сторінці) в мережі Інтернет, порядок спростування розкритої недостовірної інформації та розкриття виправленої інформації, вимоги щодо подання емітентами цінних паперів інформації до ... Читать дальше »

Просмотров: 301 | Добавил: КОРСЕК | Дата: 19.01.2015 | Комментарии (0)

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до статті 41 Закону України "Про акціонерні товариства" (щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств з мажоритарними корпоративними правами держави)"

 

Законом, зокрема, встановлюється, що загальні збори акціонерного товариства, у статутному капіталі якого є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і більше відсотків простих акцій товариств ... Читать дальше »

Просмотров: 240 | Добавил: КОРСЕК | Дата: 14.01.2015 | Комментарии (0)

Приміть наші щирі привітання зі світлими та радісними святами – Новим роком та Різдвом Христовим!

В цей традиційно хвилюючий період ми поділяємо з вами надії на добре майбутнє, мирне небо та щасливу долю. У наступному 2015 році всім нам знадобиться мудрість, витримка та оптимізм. Але найголовніше побажання – міцного здоров’я, родинного затишку, благополуччя!

Нехай Різдвяна зірка запалить у ваших серцях вогонь любові та надасть наснаги у здійсненні найзаповітніших мрій!

... Читать дальше »

Просмотров: 202 | Добавил: КОРСЕК | Дата: 26.12.2014 | Комментарии (0)

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму плановому засіданні, що відбулось 16 грудня 2014 року, прийняла рішення «Про затвердження Змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів».

Алла Папаіка, директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів Комісії, розповіла: «Передусім, зауважу, що наразі нами внесено фінальні зміни до Положення, які попередньо обговорені з учасниками ринку, та погоджено його текст з усіма зацікавленими міністерствами та відомствами. Так, даним документом ми врегулювали питання, що виникають у зв’язку з розвитком інфраструктури ринку цінних паперів та стосуються зручності відстеження даних, які емітент оприлюднює в системі розкриття інформації Комісії».

Зазначимо, що ключовими нормами впроваджених новацій, є зміни до розміщення публічними акціонерними товариствами обов’язкової регулярної та нерегулярної інформації на своєму офіційн ... Читать дальше »

Просмотров: 229 | Добавил: КОРСЕК | Дата: 26.12.2014 | Комментарии (0)

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) розглянула проект Закону України «Про внесення змін до статті 30 Закону України «Про акціонерні товариства» (щодо спрощення процедури виплати дивідендів акціонерам)», внесений на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України Воропаєвим Ю. М. та Долженковим О. В. (реєстраційний № 1249 від 04.12.2014 року). За результатами розгляду цього документу регулятор на своєму плановому засіданні 16 грудня 2014 року схвалив довідку з рекомендаціями до законопроекту.

«Комісія підтримує необхідність законодавчого врегулювання питання удосконалення процедури виплати дивідендів. Однак, регулятор вважає необхідним запропонувати внести зміни до зазначеного законопроекту народних депутатів з метою узгодження норм Законів України «Про акціонерні товариства» та «Про депозитарну систему України», що дозволить акціонерним товариствам обирати спосіб виплати дивідендів ... Читать дальше »

Просмотров: 247 | Добавил: КОРСЕК | Дата: 26.12.2014 | Комментарии (0)

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) традиційно повідомляє про підсумки своєї роботи в напрямку приведення діяльності емітентів у відповідність до Закону України «Про акціонерні товариства» (АТ), зокрема, це стосується тих товариств, які не подавали річну звітність до регулятора протягом останніх років, не провели дематеріалізацію своїх цінних паперів і не внесли необхідні зміни до статуту. 

«Досить тривалий час Комісія проводить активну роботу з АТ, які не привели свою діяльність до норм чинного законодавства з метою не лише забезпечення дотримання норм Закону, а й захисту прав інвесторів. Зазначу, що станом на 4 листопада 2014 року в Державному реєстрі випусків цінних паперів  обліковується  12 848 акціонерних товариств із діючими випусками акцій, серед яких 5 910 емітентів закритого та відкритого типу акціонерних товариств. Так, наразі Комісією зупинено внесення змін до системи депо ... Читать дальше »

Просмотров: 258 | Добавил: КОРСЕК | Дата: 11.12.2014 | Комментарии (0)

« 1 2
Приветствую Вас, Гость!
Четверг, 02.05.2024