Главная » 2014 » Декабрь » 26 » НКЦПФР: робота над розкриттям інформації емітентами цінних паперів завершена
15:37
НКЦПФР: робота над розкриттям інформації емітентами цінних паперів завершена

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму плановому засіданні, що відбулось 16 грудня 2014 року, прийняла рішення «Про затвердження Змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів».

Алла Папаіка, директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів Комісії, розповіла: «Передусім, зауважу, що наразі нами внесено фінальні зміни до Положення, які попередньо обговорені з учасниками ринку, та погоджено його текст з усіма зацікавленими міністерствами та відомствами. Так, даним документом ми врегулювали питання, що виникають у зв’язку з розвитком інфраструктури ринку цінних паперів та стосуються зручності відстеження даних, які емітент оприлюднює в системі розкриття інформації Комісії».

Зазначимо, що ключовими нормами впроваджених новацій, є зміни до розміщення публічними акціонерними товариствами обов’язкової регулярної та нерегулярної інформації на своєму офіційному сайті в мережі Інтернет, а також щодо удосконалення подання електронної форми такої інформації до Комісії шляхом поширення вимоги подавати її на всіх емітентів цінних паперів. Також документом передбачено удосконалення порядку розкриття інформації емітентами цінних паперів та зменшення обсягу публікації для регулярної річної інформації. В тому числі, пропонується механізм регулювання ситуації, коли емітент опублікував недостовірну інформацію і хоче виправити її на своєму офіційному сайті в інтернеті.

За словами пані Папаіки, регулятор, як завжди, намагається створити комфортні умови для учасників ринку, впроваджуючи ефективні механізми регулювання їхньої діяльності. «Ми сподіваємось, що цей документ дасть можливість емітентам якісно та швидко проходити обов’язкову процедуру розкриття інформації на фондовому ринку», - резюмувала директор Департаменту.

Додамо, що нормативно-правовий акт розроблено відповідно до Законів України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», «Про акціонерні товариства» та «Про цінні папери та фондовий ринок».

Найближчим часом документ буде направлено до Міністерства юстиції України для проходження державної реєстрації.

Просмотров: 230 | Добавил: КОРСЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Приветствую Вас, Гость!
Пятница, 17.05.2024