Главная » 2015 » Январь » 27 » У ВРУ зареєстровано законопроект щодо питань виплати дивідендів та зниження кворуму загальних зборів
15:50
У ВРУ зареєстровано законопроект щодо питань виплати дивідендів та зниження кворуму загальних зборів

26.01.2015 року у Верховній Раді України зареєстрований Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення захисту майнових прав акціонерів (реєстр. №1839, суб’єкт права законодавчої ініціативи: Кабінет Міністрів України).

 

Проектом Закону пропонується врегулювати деякі питання механізму виплати дивідендів акціонерним товариством та стягнення акціонером дивідендів в порядку наказного провадження у разі їх невиплати.

Так, Проект передбачає, що у разі невиплати акціонерним товариством дивідендів у встановлений Законом України «Про акціонерні товариства» строк, у акціонерів товариства виникає право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу або звернення до нотаріуса щодо вчинення виконавчого напису нотаріуса.

Заява про видачу судового наказу щодо виплати не виплачених дивідендів подається до суду першої інстанції за місцезнаходженням відповідача або зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Проектом Закону також встановлюється, що справи, які виникають з корпоративних відносин між учасниками та юридичною особою щодо виплати дивідендів, розглядаються за правилами цивільного судочинства в порядку наказного провадження.

 

Окрім того, передбачається, що шестимісячний строк для виплати дивідендів акціонерним товариством може бути зменшений за рішенням загальних зборів товариства.

 

Також передбачається внести зміни до статті 41 Закону України «Про акціонерні товариства» щодо зниження кворуму загальних зборів, що дозволить проведення зборів сукупним власникам 50 і більше відсотків простих акцій товариства.

Просмотров: 277 | Добавил: КОРСЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Приветствую Вас, Гость!
Пятница, 17.05.2024