Главная » 2014 » Декабрь » 26 » НКЦПФР проаналізувала законопроект народного депутата щодо врегулювання процедури виплати дивідендів акціонерам
15:20
НКЦПФР проаналізувала законопроект народного депутата щодо врегулювання процедури виплати дивідендів акціонерам

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) розглянула проект Закону України «Про внесення змін до статті 30 Закону України «Про акціонерні товариства» (щодо спрощення процедури виплати дивідендів акціонерам)», внесений на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України Воропаєвим Ю. М. та Долженковим О. В. (реєстраційний № 1249 від 04.12.2014 року). За результатами розгляду цього документу регулятор на своєму плановому засіданні 16 грудня 2014 року схвалив довідку з рекомендаціями до законопроекту.

«Комісія підтримує необхідність законодавчого врегулювання питання удосконалення процедури виплати дивідендів. Однак, регулятор вважає необхідним запропонувати внести зміни до зазначеного законопроекту народних депутатів з метою узгодження норм Законів України «Про акціонерні товариства» та «Про депозитарну систему України», що дозволить акціонерним товариствам обирати спосіб виплати дивідендів», – прокоментував Максим Лібанов, директор Департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

Зауважимо, що законопроектом пропонується виключити частину п’яту статті 30 Закону України «Про акціонерні товариства», якою визначено, що для виплати дивідендів товариство в порядку, встановленому законодавством про депозитарну систему України, перераховує дивіденди Центральному депозитарію цінних паперів на рахунок, відкритий у Розрахунковому центрі з обслуговування договорів на фінансових ринках для зарахування на рахунки депозитарних установ та депозитаріїв-кореспондентів для їх подальшого переказу депозитарними установами на рахунки депонентів або сплати депонентам іншим способом, передбаченим договором, а також для їх подальшого переказу депозитаріями-кореспондентами особам, які мають права на отримання доходів та інших виплат відповідно до законодавства іншої країни. Так, регулятор фондового ринку, проаналізувавши вітчизняне законодавство, вважає необхідним запропонувати залишити цю норму, доповнивши її словами «або здійснює виплату дивідендів власникам акцій самостійно».

Схвалена Комісією довідка вже направлена Кабінету Міністрів України та Комітету з питань економічної політики Верховної Ради України.

 

Просмотров: 249 | Добавил: КОРСЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Приветствую Вас, Гость!
Пятница, 17.05.2024