Главная » 2014 » Декабрь » 11 » НКЦПФР інформує про проміжні результати роботи в напрямку приведення діяльності АТ до норм законодавства
16:57
НКЦПФР інформує про проміжні результати роботи в напрямку приведення діяльності АТ до норм законодавства

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) традиційно повідомляє про підсумки своєї роботи в напрямку приведення діяльності емітентів у відповідність до Закону України «Про акціонерні товариства» (АТ), зокрема, це стосується тих товариств, які не подавали річну звітність до регулятора протягом останніх років, не провели дематеріалізацію своїх цінних паперів і не внесли необхідні зміни до статуту. 

«Досить тривалий час Комісія проводить активну роботу з АТ, які не привели свою діяльність до норм чинного законодавства з метою не лише забезпечення дотримання норм Закону, а й захисту прав інвесторів. Зазначу, що станом на 4 листопада 2014 року в Державному реєстрі випусків цінних паперів  обліковується  12 848 акціонерних товариств із діючими випусками акцій, серед яких 5 910 емітентів закритого та відкритого типу акціонерних товариств. Так, наразі Комісією зупинено внесення змін до системи депозитарного обліку 3 965 емітентів ВАТ та ЗАТ. Дана робота регулятора направлена на ефективний розвиток фондового ринку і ми, сподіваємось, що порушники незабаром виконають всі необхідні норми та зможуть повноцінно продовжувати свою діяльність», – повідомила Алла Папаіка, директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів.

Зазначимо, що серед загальною чисельності нині діючих відкритих, закритих, публічних та приватних акціонерних товариств 7 902 емітентазареєстровані у бездокументарній формі існування та 4 946 у документарній. Нагадаємо, що згідно до законодавства, акціонерні товариства мали здійснити дематеріалізацію до 12.10.2013 року.

Просмотров: 259 | Добавил: КОРСЕК | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Приветствую Вас, Гость!
Пятница, 17.05.2024